All for Joomla All for Webmasters

ФОНД ''ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ДЕЦА''

Подкрепя семейства с деца до 18 години с хронични заболявания и заболявания на централната нервна система, ендокринни, генетични, психични и други болести.

bcause fond lechenie logoФонд "Лечение и рехабилитация на деца" на Фондация BCause подкрепя семейства с деца до 18 години с хронични заболявания и заболявания на централната нервна система, ендокринни, генетични, психични и други болести. Дарителските средства, събрани във фонда, се отпускат за покриване на разнообразни разходи за лечение и рехабилитация на деца до 18 г. - лекарства, медицински консумативи и изделия, помощни средства (очила, слухови апарати), медицински дейности и терапии в България, за които не се отпускат средства от НЗОК или от Център Фонд за лечение на деца към МЗ.

Целта на фонда е да допълва средствата на родителите и да помага необходимото лечение и редовните медицински процедури да не бъдат прекъсвани.

Решенията за отпускане на средства от фонда се взимат от комисия, която заседава два до четири пъти годишно. В нея взимат участие представители на НПО, лекари, майка на дете с увреждане.

Ако подкрепяте тази кауза, можете да дарите за фонда онлайн, чрез PayPal или по банков път чрез Платформата.бг или да се свържете с нас.

Изберете най-удобния за Вас начин да подкрепяте редовно каузите, които са важни за Вас.

Онлайн дарения в Платформата.бг

  • редовно месечно дарение с PayPal
  • редовно месечно дарение с CAF America

За информация

Десислава Христова
Фонд за лечение на деца и ДМС кампании на болни лица
desi@bcause.bg
Информация по телефона - всеки четвъртък.
(+ 359 2) 988 00 80, (+ 359 2) 981 19 01

Новини

15.05.2018

Абитуриенти от Хасково дариха на здравния фонд на Фондация BCause

Учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в град Хасково дариха 1220 лв за Фонд "Лечение и рехабилитация на деца" на Фондация BCause. С тези средства ще бъдат подпомогнати две деца, чието лечение не се покрива от Здравната каса.

19.02.2018

Фонд "Лечение и рехабилитация на деца" на Фондация BCause получи 26 622 лева от “Избери, за да помогнеш” 2017

226 152 лева бяха събрани по време на деветата кампания за корпоративна социална отговорност на Райфайзенбанк  – “Избери, за да помогнеш” 2017 г. Фонд "Лечение и рехабилитация на деца" на Фондация BCause е на второ място в списъка на дарителските предпочитания и получи 26 622 лева.

С тези средстава през 2018-та ще бъдат финансирани разнообразни разходи за лечение и рехабилитация на деца до 18 г. - лекарства, медицински консумативи и изделия, помощни средства (очила, слухови апарати), медицински дейности и терапии в България, за които не се отпускат средства от НЗОК или от Център Фонд за лечение на деца към МЗ.

.

15.03.2018

Как 8 март се превърна и в празник на Фонда за лечение и рехабилитация за деца към фондация BCause

Точно преди седмица отбелязахме 8 март с обичайните вълнения - празници в училище и детската градина, веселия с колежки и колеги, политически дебати в медиите за еманципацията, насилието, развенството между половете и пр.

07.02.2018

Фондът за лечение и рехалибитация на BCause подкрепи 47 болни деца през 2017

47 болни деца, които имат нужда от терапия, получиха здравните грижи, които семействата им не можеха да си позволят, чрез Фонда за лечение и рехалибитация на BCause през 2017 година. Средствата, раздадени от Фонда за последната година, са в размер на 32 159 лева и са само от дарения.

Фондът събира дарителски средства и с тях подпомага финансово семейства на деца с нужда от постоянна рехабилитация и за закупуване на помощни средства. Решенията за отпускане на средства от Фонда се взимат от комисия, която заседава два до четири пъти годишно. Средствата се превеждат директно на рехабилитационните центрове.

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. “Св. Неделя” № 7
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''