All for Joomla All for Webmasters

Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие

Насочен е към организациите, които предоставят юридически, прихологически и социални консултации и поддържат кризисни центрове за настаняване. Жените и техните деца получават сигурност и защита, емоционално възстановяване и социална рехабилитация. За да излязат от средата на насилие и да продължат живота си извън нея, им е необходимо окуражаване и вяра в самите тях и в техните възможности.

Няма точна статистика за броя на жертвите на домашно насилие въпреки обобщенията, че всяка четвърта жена е била обект. Финансирането чрез държавно-делегирани бюджети не покрива голяма част от реалните нужди при работата на организациите. От друга страна, донорските програми приемат, че организациите имат бюджети.

Фондът се захранва с корпоративни и частни дарения. Средствата от него се разпределят чрез конкурси сред организациите, които работят в тази сфера. Видовете дейности, които ще бъдат подкрепяни са:

  • психологическо и социално консултиране, посредничество при контакти с други институции, консултиране с адвокат и водене на дела по Закона за защита от домашното насилие, гореща телефонна линия за пострадали,
  • мобилна работа с открити приемни в малките населени места, за да могат жени от най-отдалечени села да получат достъп до подкрепа в ситуация на насилие,
  • работа с извършители на домашно насилие, за която средства има само през проекти пред Министерство на правосъдието, които са с ограничен срок, а програмата е с по-дълъг период,
  • медицински грижи - немалка част от пострадалите са здравно неосигурени и нямат доходи, за да заплатят медицински преглед и медицинско свидетелство,
  • храна, включително бебешка, лекарства, дрехи, обувки, средства за квартири,
  • професионални курсове по маникюр, педикюр, фризьорство, за сервитьорки.

Ако подкрепяте тази кауза, можете да дарите за фонда онлайн, чрез PayPal или по банков път чрез Платформата.бг или да се свържете с нас.

 

5 февруари 2024

8 кампании за 8 март - конкурс на Фондация BCause

За 6-та поредна година ние от Фондация BCause подкрепяме организации, които работят с жени и деца, пострадали от домашно насилие и предоставят социална и психологичека подкрепа.
Срок за кандидатстване: 19 февруари 2024

 

 

6 март 2023

8 женски каузи за 8 март

За пета поредна година през март ние от Фондация BCause подкрепяме организации, които работят с жени, пострадали от домашно насилие, а в много от случаите – и с техните деца, както и такива, които работят активно за превенция на проблема. Партньор на инициативата ни е Американската търговска камара в България като един от основните дарители на фонда за подкрепа на жени.

 

 

22 февруари 2022

BCause подкрепя 8 женски каузи за 8 март

Почти 6000 лв. са дарени за седмица от индивидуални дарители през двата дарителски инструментa - DMSbg.com и Platformata.bg, където дарителските кампании продължават до края на месец март.

Избрахме 8 март за трета поредна година, за да помогнем на организации, които работят пряко с жени и деца, преживели от домашно насилие. Предложихме обучение, кинсултации и малък фонд за платена реклама във Фейсбук на шест организации от различни градове в страната.

 

8 март 2021

Фондация BCause дарява по 1000 лв. на шест организации, помагащи на жени и деца, пострадали от домашно насилие

Почти 6000 лв. са дарени за седмица от индивидуални дарители през двата дарителски инструментa - DMSbg.com и Platformata.bg, където дарителските кампании продължават до края на месец март.

Избрахме 8 март за трета поредна година, за да помогнем на организации, които работят пряко с жени и деца, преживели от домашно насилие. Предложихме обучение, кинсултации и малък фонд за платена реклама във Фейсбук на шест организации от различни градове в страната.

 

23.06.2020

Спешната помощ от Фонда за борба с домашното насилие вече достигна до 5 организации, които подкрепят жени и деца

Стартиралият в края на май спешен Фонд за борба с домашното насилие в условията на COVID-19, започна разпределянето на първите набрани дарения. Пет организации, които управляват Кризисни и Консултативни центрове в цялата страна получиха средства, които се събират с помощта на корпоративни и индивидуални дарители.

Набраната финансова помощ се изразходва в подкрепа на жертвите на домашно насилие и техните деца, като се разпределя към организациите, които работят на първа линия и предоставят юридически, психологически и социални услуги на жертвите на домашно насилие, управляват кризисни центрове за настаняване, консултативни центрове и мобилни услуги в цялата страна.

 

06.03.2020

Фондация BCause започва дарителска кампания за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие

В подкрепа на кампанията се открива и благотворителна фотоизложба на 6 март, от 18:00 часа в галерия Credo Bonum. "Осветяване" е проект, в който пред обектива на фотографката Яна Пенева застават три жени жертви на домашно насилие, получили подслон и психологическа помощ от специалистите на фондация П.У.Л.С. Смелостта им да разкажат историите си е прокирана от желанието да спасят други жени и други деца, вдъхвайки им кураж да избягат от ужаса на предишния си живот.

23 Декември 2020

Близо 340 000 лева дарения изпрати фондация BCause ден преди Коледа на хора и организации

Почти 200 каузи - граждански организации и нуждаещи се хора - получиха щедри дарения ден преди Коледа. Средствата идват от дарителската сметка на Фондация BCause и имат различен произход – корпоративни дарения, дарения по ведомост, еднократни лични дарения за каузи, дарения през Платформата.бг и Eдинен дарителски номер DMS 17 777, който се управлява съвместно с Български дарителски форум. Дарителите са доверили своя избор на фондация BCause, която от своя страна сега превежда общо 339 209, 85 лева на благотворителните каузи. Ето и кои са дарителите и каузите.  

...

17 595 лева

С партньорството на Фондация BCause бяха направени дарения от името на Фондация Крал Бодуен за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие. Четири организации получават по 4398,75 лева за кризисни центровете за жени и деца. Средствата са за разходи, свързани с преодоляване на кризата с Ковид-19. Това са Сдружение "Асоциация НАЯ" - Търговище, Сдружение „Самаряни” – Стара Загора, Сдружение „Център Мария“ - Горна Оряховица и Фондация П.У.Л.С. – Перник.

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search