All for Joomla All for Webmasters

Giving Tuesday - Щедрият вторник

Giving Tuesday bg logoИма ден в годината, в който всички си разменяме подаръци. Има ден, в който си даваме взаимно прошка. Има ден, в който просто даряваме.
#GivingTuesday или Щедрият вторник - това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта.

#GivingTuesday е глобална инициатива, посветена на дарителството. Това е ден, в който всички - предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.

Идеята за #GivingTuesday се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

#GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си за да променим нечий живот.
В рамките на #GivingTuesday всеки може да покаже своя начин да помогне на любима кауза – с даряване на пари или вещи, с доброволчество или дори само със споделяне на каузата сред приятели и познати.

Фондация BCause отбелязва този ден от 2014 г. Като член на CAF Global Alliance фондацията се стреми да популяризира дарителски каузи и да улесни пътя на дарителите към тях. За целта има специално създаден сайт http://givingtuesday.bcause.bg

От 2018 година фондация BCause е официален партньор за България на движението #GivingTuesday.

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search