All for Joomla All for Webmasters

Девет общински фонда за местно развитие споделиха опит и научиха още за набирането на средства

На 4 и 5 юни кметове и представители на 9 общински фонда за местно развитие бяха в София, за да споделят опит и предизвикателства в процеса на създаването им. Людмила Атанасова, директор ''Програми за НПО'' във фондация BCause, представи основните компоненти в създаването на кампании за набиране на средства и механизмите DMS, Платформата.бг и TGE - дарителство през граница в Европа.

agora lucy atanassova
Ф
ондовете за подкрепа на местни инициативи са в общини с различен профил: големи, включително и областни центрове с население 40 000 – 60 000 жители (Монтана, Кюстендил, Смолян и Карлово), средни с население 20 000 – 25 000 жители (Свиленград, Пещера) и малки с население 10 000 – 13 000 жители (Лясковец,  Дряново и Бойчиновци).

Фондовете са създадени в резултат от проект на Платформа АГОРА, финансиран от Фондация „Америка за България". Проектът стартира преди 4 години и бе инспириран от Фонда за иновации в културата, създаден през 2013 от Столична община  - Асоциация за развитие на София.

В рамките на четирите години представители на платформа АГОРА, на общините и местни предприемачи, работиха всеотдайно за създаването на общински фондове за местно развитие. Фондовете се превърнаха в инструмент, както за активизиране на гражданите да участват с идеи и инициативи за промяна на средата, така и за мобилизиране на местните ресурси.

agora 2

По време на срещата кметове и представители на общините Монтана, Лясковец, Кюстендил, Пещера, Свиленград, Бойчиновци, Дряново и Карлово споделиха опита си. Най-ценното от изминатия път дотук е, че екипната работа между организации, бизнес и институции и постоянството в усилията им, са движещата сила за промяна към по-добро.

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search