All for Joomla All for Webmasters

Фондация BCause набира проекти по програмата „Мтел еко грант“

mtel

За поредна година приоритет ще бъдат проектите за опазването на околната среда и биоразнообразието, в които участват деца и младежи. Крайният срок за изпращане на проекти за финансиране е 20 април 2017 г.

Малки, но стойностни проекта в областта на екологията ще си разпределят общо 25 000 лева, предоставени от телекома. Всеки един от тях може да получи до 8000 лева финансиране, като крайният срок за изпращане на кандидатурите е 20 април.

За участие в „Мтел еко грант“ могат да кандидатсват еко клубове и ученически обединения, неправителствени организации, читалища и училищни настоятелства. За поредна година приоритет ще бъдат проектите за опазването на околната среда и биоразнообразието, в които участват деца и младежи. През настоящето издание на програмата се въвежда и нов задължителен елемент – всеки един от кандидатите трябва да включва новите комуникационни технологии за търсене, използване или обмен на съдържание в съответните тематични области. Това може да става чрез ползване и създаване на мобилни приложения, информационни източници, сайтове и др.

„Мтел еко грант“ се осъществява в партньорство с Фондация BCause (доскоро Фондация „Помощ за благотворителността в България“). Проектите преминават през селекция на три етапа. При първият, кандидатурите се разглеждат от програмния екип на Фондация BCause дали спазват основните изисквания на конкурса. Вторият етап включва подробна оценка и класиране на програмите от екипа на фондацията, на база спрямо колко те допринасят за програмата и околната среда.

В рамките на третия етап жури с участието на представители на неправителствени организации, медии и общественици разглежда проектите и взима окончателното решение кои от тях ще получат финансиране. Те се оценяват на база на това до колко ще допринесат за популяризиране на опазването на околната среда сред младото поколение, ефективност на използваните средства и капацитет за изпълнението им от кандидастващата организация.

Тази година журито на „Мтел еко грант“ е в състав:
• Боян Петров, еколог и алпинист
• Иван Михалев, журналист от в-к "24 часа"
• Жюстин Томс, дигитален специалист
• Нели Колева, директор „Публични партньорства“ в „Заедно в час“
• Елена Ганчева, ръководител на дарителската програма на WWF България
• Сергей Петров, предприемач, основател на Bee Smart Technologies

 

Формуляри и описание на необходимите документи за кандидатстване по програма „Мтел еко грант”:

За въпроси:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Тел./факс: 02/987 1574, 981 1901, 988 0080; 0884-645 206 - Людмила Атанасова, Фондация BCause

 

Фото: БДЗП

----------------------------------
Pin It

Search